Píso sto Λευκό

CHARDONNAY – ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ ΜΠΕΛΙΔΗ

Κατηγορία: Βιολογικός Τοπικός Οίνος Κοζάνη.

Ποικιλιακή σύνθεση: Chardonnay 50%, Μαλαγουζιά 50%

Τρυγητός: Μέσα Αυγούστου

Οινοποίηση: Η τεχνική οινοποίησης αρχίζει με την προζυμωτική εκχύλιση, διαδικασία που έχει στόχο τη μετάδοση των αρωμάτων από τη ρόγα στο κρασί. Η αλκοολική ζύμωση αρχίζει σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε θερμοκρασίες 18-20C.

Γευστικό προφίλ: Η μικρή παραγωγή και ο πρώιμος χαρακτήρας δίνει μια διακριτική και επίμονη οξύτητα.

Συνοδεύει: Θαλασσινά, ψητά ψάρια, ζυμαρικά, οστρακοειδή, τυριά, σαλάτες.

Σερβίρεται: Στους 10-12°C

Κατηγορίες: ,