Αηδάνι Καραμολέγος

24,55

ΠΓΕ Κυκλάδες

Ποικιλία: Αηδάνι 100%

Προέλευση σταφυλιών: Το σταφύλι προέρχεται από τρείς επιλεγμένους αμπελώνες ηλικίας 15-20 ετών στις περιοχές Καμάρι και Έξω Γωνιά. Ένα τμήμα τους τρυγείται νωρίς προκειμένου να διατηρήσει οξύτητα και το υπόλοιπο αργότερα σε πλήρη ωριμότητα προκειμένου να αναπτύξει το πλούσιο αρωματικό δυναμικό που χαρακτηρίζει την ποικιλία.

Οινοποίηση: Προζυμωτική κρυοεκχύλιση που ο χρόνος της εξαρτάται από την ποιότητα της κάθε χρονιάς. Στη συνέχεια κλασική λευκή οινοποίηση σε ελεγχόμενες θερμοκρασίες με τη χρήση επιλεγμένων αλλά και γηγενών ζυμών. Η σύνθεση τους ωριμάζει στις οινολάσπες για τουλάχιστον 4 μήνες πριν την πρώτη εμφιάλωση.

Περιγραφή: Στη μύτη επικρατούν τα αρώματα λουλουδιών όπως λεμονοανθοί και γιασεμί ενώ το φρούτο είναι ώριμο θυμίζοντας νεκταρίνι, λίτσι και κουμ-κουάτ. Σε δεύτερο φόντο τα πράσινα εσπεριδοειδή όπως grapefruit και κίτρο με παρούσες ορυκτές νύξεις. Απαλό, ευγενικό και έντονα αρωματικό (πράσινη πιπεριά, τροπικά φρούτα και μοσχολέμονο) στο στόμα με ισορροπημένη οξύτητα. Μακρά επίγευση με πολύ κομψό χαρακτήρα.

Εξαντλημένο

Κατηγορίες: ,